Anne Eva Korenhof

In mijn element? Dat ben ik buiten, op mijn blote voeten, met de zon op mijn huid, aan zee en in de zee. Ik laat me graag raken door muziek, een verhaal. Ik hou van koken, kan intens genieten van een gedeelde blik en samen snikken van het lachen.

Van jongs af aan ben ik omringd door sensitieve mensen en maak ik het leven in vele verschijningsvormen mee. Een rijke voedingsbodem voor het werk dat ik met liefde doe.

Wat mij drijft is dat ik recht wil doen aan de eigenheid van mensen. En dan specifiek kinderen en jonge mensen. Door hen te zien voor wie ze zijn. Dwars door hun angsten, boosheid en aangepaste gedrag heen. Gezien worden is ons aller diepste wens.

Wat mij drijft is dat ik lava voel borrelen wanneer kinderen een stempel opgeplakt krijgen terwijl hun gedrag een reflectie is van disharmonie, te hoge verwachtingen en druk. Disharmonie binnen de systemen en de maatschappij waarin zij opgroeien. Disharmonie waarmee een in aanleg zuiver en vaak hoogsensitief systeem mee in de knel raakt. Nee. Om lastig gedrag aan te pakken dienen we breed en open te kijken en ideeën, aannames en het denken te weten durven loslaten.

In mijn werk, of het een gesprekssessie of massage is, ben ik mezelf. Humor, eerlijkheid, warmte, zonder franje, zoekend naar woorden tot ik een exacte vertaling te pakken heb voor de beelden die ik voor me zie. Wat mij drijft is wat bijna tastbaar in de lucht hangt wanneer de afstemming plaatsvindt waar het allemaal om draait. De afstemming tussen hetgeen wat op dat moment gezien en gevoeld wil worden, jou en mij.

Orthopedagogiek

Ik heb de studie orthopedagogiek gevolgd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Wil je meer weten over mijn achtergrond? Bekijk mijn profiel op LinkedIn.

Een orthopedagoog is een opvoedkundige die gespecialiseerd is in het begeleiden en behandelen van kinderen en jongeren met ontwikkelingsproblemen en gedragsproblemen. De opvoedingssituatie is daarbij het uitgangspunt – achter de problematiek van het kind ligt immers een verhaal en de omgeving speelt daarin een rol.

Anne Eva Korenhof orthopedagoog voor kinderen voor pubers voor ouders hoogsensitiviteit