Het gekraak gepaard met de luide stem van de conducteur door het geluidssysteem in de trein wekt een instant reflex bij me op (handen op de oren)(ok, als ik fit ben kan ik de reflex onderdrukken, maar na een avond in een theater lukt me dat niet meer). Mijn reuk stuurt nogal eens mijn keuzes aan (vooral van blijven of weggaan). Er ontgaat mij weinig van wat zich in mijn lichaam afspeelt (hartslag, ademhaling, spanningen – ik voel het allemaal). Mijn inbeeldingsvermogen is sterk en dat merk ik eigenlijk vooral wanneer ik me bang voel (de beelden in mijn hoofd zijn vele malen angstaanjagender dan het daadwerkelijke beleven). Ik heb de neiging door uiterlijkheden heen te prikken. Ik ben creatief maar kan daar niet altijd even makkelijk bij want 1) ik heb grote moeite met het loslaten van controle (steevast een zelfbewustzijn dat meekijkt over de linker schouder) en 2) ik ben enorm faalangstig. En het grappige is – eenmaal bezig verdwijnt (bijna) alle (faal)angst als sneeuw voor de zon. Kleding? Als iets niet lekker zit moet het UIT! Ik heb humor en hou van humor. Ik heb een groot invoelingsvermogen. Ik heb behoefte aan duidelijkheid en voorspelbaarheid en heb daar tegelijk een hekel aan. Ik hou van muziek, verhalen, samen en alleen zijn, lekker eten en koken. De zee, de zon, de wind in mijn haren, met mijn blote voeten in het gras, over de rotsen, in het zand, bungelend in het water vanaf een steiger… En ik hou van vuur, natuurlijk.
Een wandelend mens, hooggevoelig en dat in steeds grotere en heldere en kwetsbare en krachtige mate. Met vallen, stoten, vermijden, oppakken, doorgaan en opstaan.
Dit alles, samen met een mooie opleiding, het doorlopen en blijven doorlopen van mijn eigen processen, heldere krachtige mensen op mijn pad, is de basis voor het werk dat ik doe.